Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mariána Kočnera a Pavla Ruska priviezli na súd, kde sa bude rozhodovať o ich prípadnej väzbe
Zdielať na

Mariána Kočnera a Pavla Ruska priviezli na súd, kde sa bude rozhodovať o ich prípadnej väzbe

Archívna reportáž

BANSKÁ BYSTRICA / Ex-ministra Pavla Ruska a podnikateľa Mariána Kočnera priviezla policajná eskorta na súd do Banskej Bystrice. O 14.00 sa začalo neverejné súdne pojednávanie, na ktorom sudca špecializovaného trestného súdu rozhoduje o tom, či ich oboch vezme do väzby.

Pred príchodom oboch obvinených polícia zabezpečila ulicu, na ktorej sa nachádza súd. Novinárov policajti upozornili na to, aby sa počas prevozu obvinených nepokúšali s nimi nadviazať kontakt a aby sa ich na nič nepýtali.

Najprv na Škode Octavii priviezli Pavla Ruska, o chvíľu potom v čiernej dodávke aj Mariána Kočnera. Obaja mali na rukách putá, Marián Kočner mal cez ne prehodené sako. Sudca špecializovaného trestného súdu by mal dnes rozhodnúť o ich vzatí či nevzatí do väzby.

Advokáti obvinených sú presvedčení, že dôvody na väzbu nie sú. Prezradili aj to, ako pobyt za mrežami znášajú. Marek Para, obhajca Pavla Ruska hovorí: "Znáša to psychicky tak ako predtým, to znamená primerane okolnostiam." Dozorujúci prokurátor Ján Šanta dnes na súd neprišiel. Včera ale jasne uviedol, že plne verí v svoju úspešnosť.

O dôvodoch väzby u týchto obvinených je presvedčená aj expertka na trestné právo. "Som hlboko presvedčený, že tento návrh je dôvodný, zákonný a nedá sa nič iné povedať len to, že očakávam, že môjmu návrhu bude, tak ako v ostatných návrhoch vyhovené," hovorí Ján Šanta. Sudca by mal rozhodnúť ešte dnes.

Obom mužom hrozí až 20-ročné väzenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy