Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Posledných 8 dní do spustenia pohotovostí po novom. Župám stále chýbajú dôležité informácie
Zdielať na

Posledných 8 dní do spustenia pohotovostí po novom. Župám stále chýbajú dôležité informácie

BRATISLAVA / Do spustenia ambulantnej pohotovostnej služby chýba už iba 8 dní. No niektorým župám, pod ktoré táto služba patrí, chýbajú najzákladnejšie informácie. Až po dlhom dožadovaní sa dočkali stretnutia na ministerstve zdravotníctva.

Stretnutie lekárov z jednotlivých žúp trvalo na ministerstve zdravotníctva viac ako dve hodiny. "Bola to diskusia o tom, kde a na akých miestach bude zabezpečená zdravotná starostlivosť. My sme ich ubezpečili a takisto sme im rozdali body, kde sú už prevzaté poverenia," potvrdila Zuzana Eliášová, hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR.

Takéto stretnutie sa podľa viacerých malo udiať už oveľa skôr a nie na poslednú chvíľu, keď niektorí ešte včera nevedeli, kto bude v ich kraji poskytovať Ambulantnú pohotovostnú službu. "Všetkých sme obvolali a buď o tom nevedia alebo nechcú alebo nie sú schopní zabezpečiť túto službu od prvého júla," tvrdí predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. "U nás je to pravdepodobne tak isto, lebo tá informovanosť a komunikácia medzi MZSR, poverenými organizátormi a VÚC je slabá," hovorí Ľubomír Ševčík, lekár z Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Po dnešnom stretnutí by už mala byť komunikáciu medzi ministerstvom a župami na dennom poriadku. Aj keď sú niektorí na pochybách, podľa ministerstva zdravotníctva sa pacienti nemajú obávať toho, že od 1 júla ich nebude mať kto ošetriť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy