Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
REBRÍČEK: Vysoké školy podľa uplatnenia na trhu práce
Zdielať na

REBRÍČEK: Vysoké školy podľa uplatnenia na trhu práce

BRATISLAVA / Príchod nových vysokoškolských absolventov na trh práce je v súčasnosti u zamestnávateľov obzvlášť očakávaná udalosť. Nie každý z nich má však rovnaké šance. Analýza Profesie ukazuje, že z predošlej TOP 3 obhájila svoju pozíciu iba jedna fakulta.

Firma Profesia zostavila rebríček verejných vysokých škôl a fakúlt už po 11. raz. Umiestnenie závisí od toho, koľko zamestnávateľov si prehliada životopisy absolventov, ktoré boli uverejnené na pracovnom portáli Profesia.sk. Rebríček tak nehodnotí úroveň vyučovania, ale zameriava sa na uplatnenie jednotlivých absolventov na trhu práce.  

profesia.sk

Rebríček univerzít:

Názov univerzity Priemerný počet pozretí CV firmami
Ekonomická univerzita 7,6
Slovenská technická univerzita 6,7
Technická univerzita v Košiciach 6,3
Žilinská univerzita 5,8
Slovenská poľnohospodárska univerzita 5,4
Univerzita Komenského 5
Univerzita Mateja Bela 4,9
Univerzita sv. Cyrila a Metoda 4,8
Trenčianska univerzita A. Dubčeka v Trenčíne 4,8
Univerzita Konštantína Filozofa 4,1

Ekonomická univerzita tak porazila všetky technické vysoké školy, ktoré skončili na ďalších troch priečkach. Na druhom mieste skončila Slovenská technická univerzita, za ňou Technická univerzita v Košiciach a na štvrtom mieste je Žilinská univerzita. V TOP 10 sa najväčší posun nahor podaril Univerzite Komenského a Univerzite Mateja Bela, keď si obe školy polepšili oproti predošlému rebríčku o dve priečky. Najväčší prepad zaznamenala Trenčianska univerzita Andreja Dubčeka, ktorá klesla o tri miesta.

profesia.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy