Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Deti prevzali ocenenie za dobré skutky
Zdielať na

Deti prevzali ocenenie za dobré skutky

Zdroj: Old Shoe Woman/ilustračné

Deti získali ocenenie za záchranu života, pomoc rodine, ale aj za zorganizovanie zbierky zimného šatstva.

Za dobré skutky si dnes v bratislavskom Primaciálnom paláci už po ôsmykrát prevzali čestné ocenenie deti z celého Slovenska.

Víťazov vyberali deti z užšej 30 člennej nominácie, pričom o svojich dobrých skutkoch tento rok napísalo 8 260 detí a detských kolektívov. Nominácie spolu s výzvou na hlasovanie rozposlali do škôl a o tohtoročných najlepších detských skutkoch napokon rozhodlo vyše 99 tisíc hlasujúcich detí.

V kategórii Záchrana života ocenenie prevzal Alexander Pintér zo Štúrova za to, že pomohol ťažko zranenému kamarátovi. Natália Hanesová zo Spišskej Novej Vsi pomohla otcovi a sestre po tom, ako po autohavárii stratili mamu a mladšiu sestru (kategória Pomoc v rodine).

Dobrým skutkom kolektívu 4. triedy v Krompachoch bolo to, že pomohli spolužiakovi, ktorý po nešťastnej udalosti stratil mamu a mladšiu sestru (kategória Pomoc rovesníkom). Bratislavčanky Gabriela Čepičanová, Dominika Šimončičová a Silvia Krihová pomohli zorganizovaním zbierky zimného šatstva pre utečenecký tábor v Gabčíkove (kategória Pomoc ľuďom).

Štefan Bachratý a Marek Siažik z Dubnice nad Váhom pomohli zachrániť topiaceho sa kormorána (ocenení v kategórii Pomoc prírode). Dobrý nápad mal Juraj Chudý z Handlovej, daroval totiž starý počítač Detskému domovu v Bošanoch a deti z domova s ním naučil pracovať (ocenený v kategórii Dobrý nápad).

"Dnešný svet je dosť zložitý. Doba je rýchla, všetko sa rýchlo mení, ale deti tento dojem nemajú. Vedia pomôcť, rozoznať dobro od zla, snažia sa o to, aby víťazilo. Myslím, že my dospelí sa môžeme od nich veľa učiť", uviedla Katarína Brychtová na dnešnom slávnostnom oceňovaní.

Aj tento rok každý dobrý skutok a hlas v detskej porote predstavuje symbolickú korunu, ktorú Whirlpool Slovakia zvýši o vlastný príspevok a v podobe domácich spotrebičov venuje štyrom náhradným rodinám, dvom detským domovom, krízovému stredisku pre deti a učilišťu pre mládež s mentálnym postihnutím.

Dobrým skutkom pomáhajú deti aj svojej škole. Každá škola, ktorej žiak je ocenený v jednej z kategórií, získava školské potreby v hodnote 10 tisíc korún. Školské potreby v rovnakej hodnote dostane aj Základná škola v Spišskej Teplici, vyžrebovaná zo všetkých škôl, ktoré sa zúčastnili na projekte v roku 2007.

Projekt Detský čin roka iniciovala spoločnosť Whirlpool Slovakia a organizuje ho Agentúra Poppins.

Zdielať na

Najčítanejšie správy