Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V kamióne, bez vody i jedla, našli muža a 12-ročného chlapca z Pakistanu
Zdielať na

V kamióne, bez vody i jedla, našli muža a 12-ročného chlapca z Pakistanu

ZVOLEN / Dvanásťročného chlapca a jeho strýka vo štvrtok našli v srbskom kamióne policajti na vjazde do Zvolena. Dvojica z Pakistanu sa pokúšala dostať za lepším životom do Európy. Obaja boli niekoľko dní zatvorení v návese medzi balmi papiera bez akéhokoľvek jedla či pitia.

Dospelý muž a 12-ročný chlapec sa ukrývali v srbskom kamióne zrejme niekoľko dní. O hlade a smäde sedeli dlhé hodiny medzi balíkmi papiera a dúfali, že sa dostanú do cieľa. Obaja ušli z Pakistanu a chceli sa dostať za lepším životom do Rakúska alebo do Nemecka. "Policajti kontrolovali kamión a bolo zistené, že sa tam nachádzajú dve osoby pakistanskej štátnej príslušnosti," uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi. 

V nákladnej časti bez prísunu čerstvého vzduchu bolo neznesiteľne teplo a vraj sa už vnútri dlhšie vydržať nedalo. Na parkovisku sa o nich postarali policajti, priniesli im vodu, jedlo a chlapcovi aj lieky. Utečenci netušili, v ktorom štáte sa ocitli. Podľa ich slov ich do Srbska priviezli prevádzači a niekedy v noci ich zavreli do kamióna. "Nemali pri sebe žiadne doklady, preto začne konanie o ich vyhostení," dodal Csémi. 

Nie je to pritom prvý takýto prípad. Pred mesiacom tu zastavili policajti iný srbský kamión a v ňom našli štyroch mladých mužov vo veku 17 – 24 rokov, tiež z Pakistanu. Šofér vtedy tvrdil, že nevie ako sa dovnútra dostali. Aj teraz išlo o podobný scenár. Vyšetrovateľ národnej jednotky bude preverovať ďalšie okolnosti prípadu vzhľadom na možné podozrenie z prevádzačstva.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy