Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Deti na súťaži Husľový kľúčik vyšli zo svojho sveta
Zdielať na

Deti na súťaži Husľový kľúčik vyšli zo svojho sveta

BRATISLAVA / Spev je pre mnohé zdravotne znevýhodnené deti liekom, zábavou, ale najmä možnosťou prekonať samých seba. Všade ním rozdávajú nadšenie i radosť. Tak ako na 9. ročníku celoslovenskej súťaže Husľový kľúčik.

Roztancovali publikum a rozospievali aj súperov. No hlavne ukázali, že majú odvahu vyjsť zo svojho tajomného sveta. Postaviť sa na pódium a predviesť svoj talent je pre zdravotne znevýhodnené deti totiž asi ten najťažší krok. "Narodia sa s temperamentom, s hudbou, to je jedna stránka. Druhá, keď učitelia sú šikovní, dokážu tie deti strhnúť," vysvetľuje učiteľka Eva Balogová.

Keď Husľový kľúčik začínal, prihlásilo sa doň 10 škôl, na deviatom ročníku tejto celoslovenskej súťaže to už bolo 48. "Majú problém s písaním, čítaním, s matematikou, ale veľmi rady spievajú," opisuje učiteľka Silvia Kedroňová.

Takmer stovka účastníkov očarila svojimi vystúpeniami aj porotu. "Hudba je o tom, aby nás spájala a myslím si, že toto je krásny príklad," povedal spevák Samo Tomeček. "Tie detičky majú obrovské šťastie v sebe, ktoré máme my problém, aby sme ho našli," myslí si herec Robo Jakab. 

Víťazmi tak boli všetci. "Tieto deti málokedy zažijú pocit úspechu a táto naša súťaž im to umožňuje," uviedla riaditeľka Milena Štrbáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy