Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pripravte sa na zmenu. Ľadoví muži sa cez víkend pripomenú
Zdielať na

Pripravte sa na zmenu. Ľadoví muži sa cez víkend pripomenú

BRATISLAVA / V máji sme sa dostali už do obdobia, keď s obavami čakáme na Ľadových mužov. Veru, Pankrác, Servác, Bonifác nemajú dobrú povesť. 

V piatok príde studený front. V západnej časti Slovenska bude preto oblakov viac už dopoludnia, popoludní sa oblačnosť zväčší aj na strede a východe. Na viacerých miestach sa objavia prehánky, občasný dážď, a aj búrky, lokálne aj intenzívne. Denná teplota bude od 20 do 25, na juhovýchode až do 29°C. 

Aj sobota s nedeľou prinesú podobný charakter počasia, viac oblačnosti bude v západnej časti, ale prehánky, či búrky sa objavia na viacerých miestach. Stále nás bude ovplyvňovať zvlnené studené frontálne rozhranie. Denná teplota bude dosahovať aj naďalej vysoké hodnoty, od 20 do 28°C. 
Situácia sa zmení začiatkom budúceho týždňa. Počasie u nás bude ovplyvňovať tlaková níž južne od nášho územia. Táto situácia ale bude priať zrážkam. Záhradkári a poľnohospodári sa určite potešia. Pri zamračenej oblohe a daždi by podľa toho, kde bude stred níže, mohli spadnúť aj potešujúce milimetre dažďa. "Samozrejme, ochladí sa. Denná teplota sa bude pohybovať od 14-15 na severe po 20-21 °C na juhu," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
Na horách sa počas víkendu budú často objavovať prehánky, búrky. Vo výške 1500 m očakávate teplotu okolo 14°C. Ale pri svojich turistických vychádzkach nezabúdajte na to, že počasie sa dokáže zmeniť za okamih. 
Pozrite si s nami rubriku Na hory: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy