Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prokuratúra potvrdila, že terčom vraždy bol Kuciak, nie jeho partnerka
Zdielať na

Prokuratúra potvrdila, že terčom vraždy bol Kuciak, nie jeho partnerka

Archívne video

BRATISLAVA / Podľa generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára nastal vo vyšetrovaní vraždy Jána Kuciaka "pozitívny posun".

Pokiaľ ide o samotnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, podľa generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára sa ustálilo takmer s istotou, že "motívom útoku bol výlučne on a nie jeho partnerka". "Je tam posun, a dosť pozitívny posun," povedal v súvislosti s vyšetrovaním. Ako dodal, vyšetrovacie verzie sa v tomto prípade podstatne zúžili.

Vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka vyvolala na Slovensku politické zemetrasenie. Kuciak pracoval pre portál Aktuality.sk na článku o údajnom napojení talianskej mafie na predstaviteľov strany Smer-SD ako aj na údajnom zneužívaní európskych fondov. Po vražde odstúpil minister kultúry, minister vnútra a premiér Robert Fico. 

Jána Kuciaka a jeho priateľku Martinu Kušnírovú zavraždili v ich rodinnom dome vo Veľkej Mači. Podľa vyšetrovania Kuciaka zabili dvoma výstrelmi do hrude, Kušnírovú do hlavy. Na prípad vraždy novinára v EÚ reagovali aj v zahraničí, tragédia sa dostala na titulky českých novín, ale informovali o nej aj iné médiá ako Reuters, AP, The Washington Post či New York Times. V moderných dejinách Slovenska je to prvá vražda novinára.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy