Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Veľkonočné sviatky nezostanú bez vody. Čaká nás oblačnosť a zrážky
Zdielať na

Veľkonočné sviatky nezostanú bez vody. Čaká nás oblačnosť a zrážky

BRATISLAVA / Tento rok bude viac priať aktivitám vo vnútorných priestoroch. Počas všetkých dní na nás čaká veľa oblačnosti, zrážky, dokonca aj snehové a teplota, ktorá je síce je jarná, ale zniesli by sme aj vyššiu.

Počas všetkých sviatočných dní nás bude ovplyvňovať oblasť nízkeho tlaku vzduchu, preto bude veľa oblakov na oblohe. Iba raz budeme na prednej strane oblasti nízkeho tlaku, a teda k nám bude prúdiť teplý vzduch od juhu. Počas toho, keď budeme na jej zadnej strane k nám bude od severu prúdiť chladný vzduch a poklesne hranica sneženia a aj denná teplota.

V piatok bude veľká oblačnosť až zamračené a dážď, v noci od asi 800 metrov sneženie. Cez deň bude oblačnosti menej, dokonca je šanca na slnečné lúče a zrážky sa objavia iba ojedinele. Denná teplota od 9 do 15°C.

V sobotu k nám bude prúdiť od juhu teplý vzduch. Síce opäť bude na mnohých miestach pršať, len ojedinele bude zmenšená oblačnosť, ale denná teplota dosiahne od 10 do 17°C.

V nedeľu sa dostaneme na zadnú stranu níže a začne k nám prúdiť vzduch od severu až severozápadu. Bude naďalej veľa oblačnosti , ale od asi 700 m sa objaví sneh. Bude veterno a bude sa ochladzovať. Denná teplota od 3°C na severe po asi 12°c na juhu.

Pondelok zostane oblačný až zamračený, s prehánkami, od asi 700-800 m snehovými a teplotami od 2 do 11°C.

Ak už máte zbalené lyže a tešíte sa na jarnú lyžovačku, buďte bez obáv. "Snehu mám ešte dostatok a počas sviatočných dní ešte aj zopár centimetrov dopadne," dodáva meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  

Na začiatku mesiaca potrápilo chladné počasie Európu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy