Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po uliciach Nitry pobehovala šelma z Afriky. Zasahovala polícia aj veterinár
Zdielať na

Po uliciach Nitry pobehovala šelma z Afriky. Zasahovala polícia aj veterinár

NITRA / V Nitrianskej časti Zobor pobehovala po ulici mačkovitá šelma. Zviera si všimol pán, ktorý prechádzal okolo. Podľa odborníkov išlo o Servala stepného. Odchytiť ho museli pomocou uspávacej injekcie.

Poriadne prekvapený zostal pán, ktorý išiel autom okolo a všimol si toto zviera. Podľa jeho slov zviera sedelo na kraji cesty a vyhrievalo sa. Keď vystúpil z auta, zviera na neho zasyčalo.

Mačkovitá šelma sa medzitým ukryla do dvora rodinného domu v blízkosti. Majitelia v tom čase doma neboli.

Na mieste zasahovala polícia, ochranári zvierat, špecialista z útulku a aj veterinár. Mačkovitá šelma sa vyhrievala na slnku a bola pokojná. Museli však postupovať opatrne, aby neušla.

Zviera napokon uspali narkotizačnou strelou a za pár minút ho odchytili. "Išlo o samca Servala, ktorý má jeden rok," uviedol veterinár Ivan Inštitoris. Serval stepný pochádza z Afriky, veterinár nám povedal, že v poslednej dobe ho často chovajú ľudia, ktorí chcú mať doma exotické zviera.

Mačkovitá šelma mala čip a preto nebolo ťažké nájsť majiteľa. Ten sa s nami skontaktoval telefonicky. Tvrdil, že ušla z domu, keď odbehol na nákup. Povedal však, že nejde o čistokrvného Servala ale mačku Savanah.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy