Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poskytoval nelegálne internet
Zdielať na

Poskytoval nelegálne internet

Zdroj: Luca Conti/ilustračné

Muž, ktorý poskytoval internet 341 užívateľom, porušil autorské práva.

Obvineniam z neoprávneného podnikania a porušovania autorského práva čelí 50-ročný Karol D. z Lučenca. Muž si vybavil pripojenie na internet a začal "podnikať".

Vytvoril si vlastnú sieť WIFI signálu a od apríla 2004 až do tohtoročného októbra vo Fiľakove a v Lučenci a jeho okolí poskytoval za 500 korún mesačne prístup na internet 341 užívateľom.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, za uvedené obdobie zinkasoval viac ako 2,1 milióna korún.

Policajti u muža vykonali domovú prehliadku a zaistili dva počítače, notebook, 155 CD-R nosičov s pirátsky napáleným softwarom, 1 326 kusov CD-R a DVD-R nosičov s pirátsky napálenými filmami a počítačovými hrami a ďalšie veci súvisiace s trestnou činnosťou, ktorej sa venoval od začiatku roka 2000.

Ako uviedla Faltániová, neoprávneným podnikaním spôsobil škodu držiteľom licencií a ochranných známok v SR vo výške viac ako 5,2 milióna korún a neoprávneným zásahom do zákonom chránených práv k dielu spôsobil škodu vo výške 6,4 milióna korún. Obvinený je stíhaný na slobode a hrozí mu trest na tri až osem rokov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy