Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fico sa nedostavil na podpredsedníctvo Smeru: Mal iné povinnosti
Zdielať na

Fico sa nedostavil na podpredsedníctvo Smeru: Mal iné povinnosti

BRATISLAVA / V pondelok podvečer sa v centrále Smeru stretlo jeho predsedníctvo. Dalo sa očakávať, že pôjde aj o personálne zmeny. I keď viacerí členovia ešte pred stretnutím tajnostkársky tvrdili, že sa vlastne oni dozvedajú novinky od novinárov.

Niektorí členova prichádzali príliš zavčasu, niektorí zase meškali, čiže stretnutie začalo neskôr. Igor Choma napríklad prišiel na motorke, Richard Raši zase rovno z Košíc, no aj keď s oneskorením, podstatné je, že sa rokovalo.

Róbert Fico na stretnutie neprišiel

Premiéra by ste ale na stretnutí hľadali márne. Dlho sa špekulovalo medzi novinármi, či náhodou neprišiel skôr, pretože nikto ho nevidel. Po rokovaní sa na túto tému vyjadril podpredseda vlády: "Pán predseda mal iné povinnosti a preto ma požiadal, aby som dnes viedol rokovanie predsedníctva. Rokovanie predsedníctva prebehlo štandardne, absolvovalo celý svoj program a rozhodlo o tom, o čom malo rozhodnúť," povedal Peter Pellegriny. 

Nastali personálne zmeny

Už od rána sa v médiách špekulovalo o tom, kto by mohol vo funkcii generálneho manažéra nahradiť Jána Richtera, napokon sa ale toto neriešilo. Predsa ale nejaké personálne zmeny nastali: "Celkom zaujímavé. Minimálne z titulu mena je situácia v Banskej Bystrici, kde som si chcel urobiť trochu srandu, tak zostáva naďalej krajskou predsedníčkou Laššáková, lebo je tak aj pravda. Ale nie Jana Laššáková, ale jej menovkyňa, pani doktorka Ľubica Laššáková. Čo sa týka Prešova, tak na základe rozhodnutia pána predsedu Kubánka, ktorý sa rozhodol po dlhých rokoch, ktoré obetoval strane, sa už vzdať funkcie a prenechať túto pozíciu ďalšiemu. Tam sme sa rozhodli, že poveríme vedením kraja pána Vladimíra Jánošíka. V Trnave na kreslo krajského predsedu zasadne náš poslanec NR SR inžinier Augustín Hanbálek," prezradil o zmenách Pellegriny.

Nevylúčili ani ďalšie zmeny

Ďalej predseda vlády naznačil, že noví krajskí predsedovia Smeru by mohli prísť s nejakými ďalšími menami na úrovni okresov, a tak nevylúčil do blízkej budúcnosti, možno už na februárovom rokovaní predsedníctva strany, že sa udejú ďalšie personálne zmeny. Na tých najvyšších postoch sa zrejme výraznejšie zmeny neudejú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy