Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po šmyku skončila mladá vodička vo vode. Pomohol jej okoloidúci
Zdielať na

Po šmyku skončila mladá vodička vo vode. Pomohol jej okoloidúci

TOPOĽNÍKY / Šmyk na zľadovatenej ceste, tesne pred konštrukciou mosta, dostal mladú vodičku na hladinu hlavného kanála pri Topoľníkoch. Neplavkyni pomohol z auta, ktoré sa začalo ponárať do viac ako dva metre hlbokej vody, pohotový okoloidúci.

Medzi Topoľníkmi a Okočou dostala na klzkej ceste šmyk 24-ročná vodička. So svojim autom vletela priamo do chotárneho kanála.

Mladá žena aj so svojou dcérkou cestu merala denne. Dnes viezla len prázdnu autosedačku, keďže v škôlke sú prázdniny. Peugeot pristál na vodnej hladine a šťastím bolo, že vodičke, ktorá navyše nevie plávať, pomohol pohotový Ladislav zo susednej dediny.

"Našťastie išiel okoloidúci, ktorý vodičku dokázal vytiahnuť," povedal Tibor Čandal, riaditeľ OR HaZZ Dunajská Streda. Navigoval ju, ako vyliezť bezpečne z auta na jeho strechu a lanom ju potom dotiahol na breh.

"Hasiči sa dostali za niekoľko minút na miesto udalosti, poskytli predlekársku pomoc zranenej vodičke, ktorá bola potom prevezená rýchlou zdravotnou službou do nemocnice s poliklinikou v Dunajskej Strede," uviedol Tibor Čandal.

Alena Krčová, hovorkyňa operačného strediska záchrannej služby, telefonicky uviedla: "Pri nehode utrpela pacientka otras mozgu."

Auto ktoré vletelo do kanála odplavil prúd asi 100 metrov od cesty. kde sa následne potopilo. "Vozidlo bolo potrebné spod vody vytiahnuť," dodal Tibor Čandal.

"Museli sa potopiť približne do dvoch metrov. Voda bola kalná, viditeľnosť malinká, a auto bolo nasmerované prednou časťou proti prúdu. Tam sa zaháklo o koleso a vytiahlo sa," povedal Matúš Buzinkay, potápač HaZZ Bratislava.

Najprv spod hladiny vyšla len puklica, potom sa pretrhlo lano, ale vďaka profesionálom a technike utopené auto zakrátko pristálo na brehu.

"Bolo potrebné vykonať aj prieskum vodnej hladiny. Nakoľko je to chránená vodohospodárska oblasť, či nedošlo k úniku prevádzkových kvapalín a pohonných hmôt. Toto sa nepotvrdilo, takže k poškodeniu a ohrozeniu životného prostredia nedošlo," uviedol Tibor Čandal.

Klzké cesty dnes potrápili aj iných vodičov v okolí Dunajskej Stredy. Nadránom pomáhali hasiči ľahko zranenému vodičovi, ktorý po šmyku skončil mimo cesty.

"V tomto čase, tak ako hasiči, aj ja vyzývam vodičov, aby boli opatrní najmä ráno. Aby sa vrátili domov živí a zdraví, nakoľko ráno keď teploty klesnú pod nulu na cestách druhej a tretej triedy je skutočne šmykľavo, je tam námraza," upozornil Tibor Čandal.

Na šmykľavej vozovke treba dávať väčší pozor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy