Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia odhalila podvodníkov a objasnila kradež
Zdielať na

Polícia odhalila podvodníkov a objasnila kradež

Zdroj: SITA

Dve dievčatá (15, 17) a dvaja mladíci (15, 22) z Rožňavského okresu čelia obvineniam z falšovania peňazí.

Dvadsaťdvaročný Ondrej, pätnásťročný Patrik a rovnako stará Dominika si vyrobili falošnú tisíckorunáčku, ktorou sa následne pokúsila dievčina zaplatiť v bufete. Nekvalitný falzifikát však predavačka odhalila a tak Dominika ušla. V krátkom čase policajti trojlístok vypátrali. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Policajtom sa zároveň podaril objasniť aj prípad, v ktorom trojlístok znovu figuruje. Mládenci spolu s tentokrát 17-ročnou Janettou vyrobili falošnú päťstokorunáčku, ktorou neskôr obe dievčatá zaplatili v pohostinstve. Ako uviedla Demjanovičová, 22-ročný Ondrej je v policajnej cele aj s návrhom na vzatie do väzby, ostatní sú stíhaní na slobode.

Polícia zadržala aj mladíkov v Michalovskom okrese. Podarilo sa im vypátrať zlodejov, ktorí sa ešte začiatkom septembra vlámali do gréckokatolíckeho kostola v obci Pozdišovce v Michalovskom okrese.

Z kostola zmizli veci za takmer 13-tisíc. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, policajti z krádeže obvinili dvoch miestnych mladistvých Petra D. a Martina M.

Michalovskí policajti odhalili aj zlodeja, ktorý úradoval v objekte poľnohospodárskeho družstva Žbince. Zlodej si zo skladu jednej firmy odniesol brúsku a rozbrusovačku za 30-tisíc korún. Z krádeže je už obvinený iba šestnásťročný Martin z Michaloviec.

Z troch krádeží obvinili policajti iba šestnásťročného mladíka z Levíc. Mládenec od marca stihol ukradnúť dva mobilné telefóny, autorádio a z rozmaru prepichol aj štyri pneumatiky na nákladnom aute, kde sa škoda vyšplhala na takmer 16-tisíc korún. Mobily a rádio predal a peniaze minul. Ako agentúru SITA informoval nitriansky policajný hovorca Miloš Fábry, v takýchto prípadoch je trestná sadzba dva roky, u mladistvých sa trest spravidla znižuje na polovicu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy