Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na radnici archeologické nálezy od praveku po stredovek
Zdielať na

Na radnici archeologické nálezy od praveku po stredovek

Zdroj: redakcia

Výstava Pamiatky pod laubňami je už treťou tohtoročnou výstavou na žilinskej radnici.

 Do konca septembra si môžu návštevníci žilinskej radnice v jej priestoroch pozrieť výstavu Pamiatky pod laubňami. Prezentuje archeologické nálezy v meste a okolí od praveku až po stredovek.

Ako agentúru SITA informoval hovorca Žiliny Martin Barčík, výstava je otvorená počas pracovných dní od 12:00 do 17:00 a vstup je zadarmo. "Pre školy je zabezpečený odborný výklad priamo od autora výstavy Jozefa Moravčíka a taktiež prehliadka historických priestorov radnice, vrátane podzemia," uviedol Barčík. V prípade záujmu môžu jednotlivé školy kontaktovať Školský úrad mesta Žilina na telefónnom čísle 041/7063419. "Pre tento krok sme sa rozhodli po zvýšenom záujme škôl a myslím si, že takýmto spôsobom príťažlivo odovzdáme najmladším generáciám historický odkaz našich predkov," dodal žilinský primátor Ivan Harman.

Výstava Pamiatky pod laubňami je už treťou tohtoročnou výstavou na žilinskej radnici. Prvá bola Genius Loci mesta Žilina, po nej nasledovali diela mladých európskych fotografov pod spoločným názvom 24 hodín doma v Európe. "Táto výstava je už druhou v pomerne krátkom čase, ktorá mapuje naše mesto a jeho kultúrno - historický charakter. Prvá - Genius Loci mesta Žilina mala veľký ohlas u návštevníkov, navštívilo ju viac než dvetisíc ľudí a dúfam, že podobne dopadnú aj Pamiatky pod laubňami," doplnil Harman.

Zdielať na

Najčítanejšie správy