Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na východe sa stratili vzácne psy, majitelia za ne ponúkajú odmenu
Zdielať na

Na východe sa stratili vzácne psy, majitelia za ne ponúkajú odmenu

PREŠOV / Vo Varhaňovciach na východe Slovenska sa stratili dva vzácne psy. Ide o chrty, obidva sú sučky. Videli ich v lese, pod lesom i v susednej dedine. Sú však veľmi plaché a nikto nevie ako dlho v tej zime ešte vydržia. Majitelia sú zúfalí. Za psíkov ponúkajú nemalú odmenu.

Pred dvoma týždňami medzi štvornohými chlpáčmi pobehovali i Kejsi a Lajla. Jedného dňa ich zrazu nebolo. Domácim ostali len fotografie. Zrejme vybehli pod les za domom.

Psíky tu majú hotové kráľovstvo. Bývajú vo vnútri a majú aj vlastnú posteľ. Von vedia vybehnúť kedykoľvek. Nikdy sa však nestalo aby sa niekam zabehli.

Už sú to takmer dva týždne, čo sa psíky stratili. Odvtedy ich videli na viacerých miestach. Najčastejšie na lúke pod lesom a v dedine, jedine po zotmení.

"Videli ich v lesoch hore medzi Žehňou a Sigordom. Kde sa nedalo autami, chodili sme koňmi, pešo," hovorí Miriam, majiteľka psov.

Všimli si ich v Mirkovciach počas noci. Tamojší sa boja i toho najhoršieho. Či ich niekto nezjedol.

Majitelia tomu, že by ich niekto chytil neveria. Psíky sú veľmi plaché a vedia dobre utekať. No majú krátku srsť a vonku tak dlho nikdy neboli. Chvíľami už strácali nádej, ale stále sa objaví nejaká stopa. Po dedinách rozvešali stovky plagátov.

"Všade, asi v okruhu 30 kilometrov v každej dedine. Môžu byť hocikde medzi Košicami a Prešovom," dodáva majiteľka psov. Majitelia vypísali za nájdenie psov aj odmenu - 300 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy