Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Susedia ho obviňujú z týrania zvierat. Jeden z jeho psov mal zhorieť v kotli
Zdielať na

Susedia ho obviňujú z týrania zvierat. Jeden z jeho psov mal zhorieť v kotli

HUMENNÉ / Jeden pes zhorel v kotli, toho druhého chcel zabiť lopatou - toto sú slová pani Renáty, ktorá je presvedčená o tom, že sused svoje psy týral. Ten tvrdí, že je to nezmysel. Prípad sa dostal až na prokuratúru. Pre psa Badyho prišli pracovníci z útulku.

Pán Anton mal psa štyri roky, susedom sa ale nepáčilo to, ako sa oňho staral. "Živého psa hodil do pece, čo kúril, topil a ďalšieho ubil na smrť. Išiel do osady, vzal malé šteniatko a povedal, že toho teraz zabije a šteniatko si nechá," uviedla suseda Renáta. 

"Susedia ho videli, ako hodil do kotla v peci živého psíka a psík zhorel. Na toto skutočne nemáme slov. No a ďalšieho psíka Badyho plánoval zabiť lopatou," povedala Mária Sliacka z SOS linky na pomoc zvieratám v núdzi. 

Renáta sa rozhodla, že si psa od suseda vezme na istý čas k sebe domov. Psa si však nastálo nechať nemôže, keďže vlastní ešte ďalších dvoch. Zvolila preto iné riešenie a zavolala pracovníkov z útulku. "Veľa ľudí je tak by som povedal nenormálnych,nemajú vzťah ku zvieratám. Tento pes bude teraz odobratý, náš veterinár ho vyšetrí, bude zaočkovaný, začipovaný," uviedol František Zselenák z Občianskeho združenia Pomoc psíkom na východnom Slovensku. 

Týmto prípadom sa budú zaoberať aj na prokuratúre. "Okresná prokuratúra v Prešove dnešného dňa prijala oznámenie od inšpektorky občianskeho združenia. Obsahom oznámenia bolo týranie psa v obci Zbudské Dlhé," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Prešove Mariín Spišák. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy