Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pomoc v núdzi ponúka Family aj vtedy, keď sa všetko zdá byť stratené
Zdielať na

Pomoc v núdzi ponúka Family aj vtedy, keď sa všetko zdá byť stratené

BRATISLAVA / Svet ani náhodou nie je dokonalý a množstvo slovenských rodín sa ocitá v neriešiteľných situáciách. Presnejšie v situáciách, ktoré už v rodine bez cudzej pomoci nedokážu vyriešiť. Kampaň Family tou, v ktorej je práve rodina na prvom mieste.

Tento projekt vznikol, pretože na Slovensku zlyháva veľmi veľa rodín práve preto, že neriešia  svoju situáciu včas. Preto je dôležité, ak sa rodina ocitne bez práce, alebo stratia živiteľa rodiny, aby vzniknutú situáciu riešili čo najskôr a tým pádom je väčšia šanca, že bude situácia vyriešená. "My sa snažíme pomáhať nielen finančne, ale aj poskytnutie služby, ktorú rodina potrebuje, či už je to právna, psychologická či sociálna služba," uviedla Gabriela Cabanová z nadácie J&T. 

V rámci tohto projektu sme podporili služby, ktoré už existujú tak, aby boli poskytované vo väčšom rozsahu a na profesionálnejšej úrovni. "Chceme vytvoriť takú strechu, ktorá bude spájať pomoc či už štátnej správy, alebo verejnosti, aby bola informovaná, že tá možnosť pomoci tu je. Chceme vytvoriť bezpečný priestor, kde ľudia môžu zavolať a pomoc ci vypýtať," uviedla Cabanová.  

Bezplatná infolinka sídli priamo v Bratislave. "Ľudia nám môžu zavolať a my ich veľmi rýchlo vieme navigovať na danú organizáciu, ktorá je najbližšie k bydlisku daného človeka. Ak niekto spadá do našej podpory, tak vieme pomôcť aj finančným príspevkom," vysvetlila. 

V prípade sociálnej pomoci sprevádzajú sociálni pracovníci ľudí v núdzi napríklad aj na úrad práce či iné úrady, učia ich finančnej gramotnosti alebo dokonca variť. "Prebieha aj kontrola, ak boli rodine poskytnuté finančné prostriedky. Veľakrát nás informujú o svojich úspechoch, niekedy sa stratí kontakt, alebo sa znova ozvú a požiadajú o pomoc," zhrnula Cabanová, pri čom dodala, že sa pomoc môže poskytnúť opakovane, v prípade, že sa rodina nedostala do núdze vlastným pričinením. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy