Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rebel a ikona baletu na Slovensku. Sergei Polunin zavítal do Bratislavy
Zdielať na

Rebel a ikona baletu na Slovensku. Sergei Polunin zavítal do Bratislavy

BRATISLAVA / Drina, talent, úspech a aj pád. To je v skratke život mladého baletného tanečníka Sergeina Polunina. Stal sa najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne. Kritici ho nazývajú "Jamesom Deanom baletu". Svoje umenie prišiel ukázať na Slovensko.

Sergei Polunin je hviezda, ikona a rebel súčasného baletu a cez YouTube dokázal svojím tanečným umením osloviť milióny ľudí. Aj takých, ktorým balet nič nehovorí. A práve tento potetovaný rebel prišiel na Slovensko. V utorok tu prvýkrát predstaví svoje tanečné umenie a zároveň uvedie dokument o sebe samom - Dancer.

Pred predstavením sa s ním stretol redaktor televízie JOJ Dárius Haraksin. "V prvom rade musím povedať, že je to introvert, má ale obrovskú charizmu," opisuje pocity zo stretnutia redaktor. Keďže cestuje s predstavením Dancer najmä preto, aby spopularizoval balet, chcel od neho redaktor počuť, prečo by sa mali deti naučiť tancovať balet. "Baletný jazyk alebo jazyk akéhokoľvek tanca je univerzálny jazyk, takže ho môžete použiť v umení, vo filme, v čomkoľvek, čo si dokážete predstaviť. Fotografie, maľby. Je to veľmi univerzálna forma umenia. Myslím, že je to jazyk, ktorému každý rozumie. Myslím si, že tanec má veľkú budúcnosť. Učí vás disciplínu - po balete už dokážete čokoľvek," povedal tanečník.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy