Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ukrajinské hranice sú preplnené, aktivisti vyzývajú Kisku, aby im pomohol
Zdielať na

Ukrajinské hranice sú preplnené, aktivisti vyzývajú Kisku, aby im pomohol

UŽHOROD / Ukrajinskí aktivisti do televízie JOJ poslali video, v ktorom vyzývajú slovenského prezidenta, aby im pomohol. Sú nespokojní s prácou našich hraničných policajtov a colníkov. Vraj od zavedenia bezvízového režimu vykonávajú kontroly úmyselne pomalšie.

Ukrajinskí majitelia áut so zahraničnými evidenčnými číslami už dlhodobo bojujú proti zákonu, ktorý im ukladá povinnosť každých päť dní prekročiť hranicu. Obrátili sa na slovenského prezidenta. "Vážený pán prezident Slovenskej republiky! Obracajú sa na Vás členovia našej organizácie, ktorá združuje majiteľov slovenských, poľských a iných zahraničných evidenčných čísel na Ukrajine," píše sa v liste. 

Ukrajinskí vodiči žiadajú vytvorenie osobitného jazdného pruhu pre majiteľov áut so zahraničnými číslami pri návrate na Ukrajinu bez toho, aby boli znova kontrolovaní. "Vieme o tomto prípade, dostali sme predmetný list prostredníctvom nášho konzulátu v Užhorode a postúpime ho príslušným orgánom na slovenskej strane, to znamená ministerstvu vnútra. Ja len chcem upozorniť, že je to problém na ukrajinskej strane," povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Susko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy