Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Memoriál Mateja Tótha pomáhal malým onkologickým pacientom
Zdielať na

Memoriál Mateja Tótha pomáhal malým onkologickým pacientom

KREMNICA / V sobotu sa odohral volejbalový turnaj s názvom Zasmečuj deťom zdravie, ktorý pred siedmimi rokmi zorganizoval v Kremnici Matej Tóth. Bojovník s veľkým srdcom sa ho žiaľ nedožil, Matej podľahol leukémii na jeseň minulého roka. Jeho rodina a priatelia sa však nevzdali a pokračujú v tradícii ďalej. Tento ročník charitatívnej akcie venovanej malým onkologickým pacientom niesol názov Memoriál Mateja Tótha.

Záujem bol mimoriadne veľký, tento rok prišlo až 17 družstiev. Myšlienka pomáhať malým pacientom má v Kremnici vďaka Matejovi dlhoročnú tradíciu. Neúnavne pracoval na tom, aby turnaj s názvom Zasmečuj deťom zdravie pomáhalo detskej onkológii v Banskej Bystrici. "Chceme zachovať turnaj kvôli Maťovi, to je jasné. Teraz je tu prvý rok memoriál Mateja Tótha a dúfame, že sa bude konať každý rok," povedala Matejova priateľka Monika Frindtová.

Matej boj s leukémiou minulú jeseň žiaľ prehral, no nič to nezmenilo na tom, že volejbalový turnaj pokračuje ďalej. "On miloval život a pohyb celkovo. On žil a vedel komu a prečo pomáha," povedal Matejov otec Ladislav Tóth. Toto charitatívne podujatie nevynechalo ani družstvo TV JOJ. "Je to Matejov memoriál, takže tam nebolo nad čím premýšľať. V tomto prípade je dôležité zúčastniť sa. My sme nechodíme vyhrávať," povedal moderátor TV JOJ Ján Mečiar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy