Skoro jasno
17°
Bratislava
So začiatkom školy sa mení aj počasie. Prichádza ochladenie
Zdielať na

So začiatkom školy sa mení aj počasie. Prichádza ochladenie

BRATISLAVA / Koniec augusta, koniec leta. Nový školský rok začne zamračenou oblohou, na mnohých miestach s občasným dažďom, prehánkami, bude veterno a chladno. Denná teplota od 15 do 21, na severe a východe iba okolo 13 stupňov Celzia.

K nášmu územiu sa priblíži studený front a ten už v piatok prinesie zväčšenie oblačnosti v západnej časti Slovenska a tu sa postupne objavia prehánky, búrky, lokálne môžu byť aj intenzívne. Denná teplota bude ešte vysoká, od 27 do 31, ale na severe a krajnom západe bude už chladnejšie, okolo 25 °C. 

Naplno sa studený front prejaví v sobotu, keď bud postupne veľa oblačnosti na celom území, miestami sa objavia prehánky, občasný dážď, ojedinele aj búrky. Ochladí sa. Denná teplota od 22 do 27°C, ale na západe a severe bude iba okolo 20°C a bude aj fúkať. Vietor od severozápadu bude do 25, v nárazoch najmä na západe okolo 45 km/h. 
V nedeľu sa na našom počasí prejaví vplyv oblasti nízkeho tlaku vzduchu so stredom severne od nás. Bude zamračené, na mnohých miestach s dažďom, lokálne aj výdatnejším a ďalšie ochladenie. Denná teplota v nedeľu iba 18 až 23, na severe a Spiši okolo 16°C, severný až severozápadný vietor do 30, v nárazoch okolo 55 km/h bude umocňovať pocit chladu. "Podobný razantný skok z leta do jesene urobilo počasie pred 25 rokmi, v roku 1992. Verím ale, že slnko a vyššia teplota ešte nepovedali posledné slovo," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy