Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Na Hrebienku štartujú Medvedie dni, oslavujú 10 rokov
Zdielať na

Na Hrebienku štartujú Medvedie dni, oslavujú 10 rokov

POPRAD – Vo Vysokých Tatrách na Hrebienku sa dnes začína najväčší a najnavštevovanejší detský festival Medvedie dni. Jubilejný 10. ročník potrvá päť dní, teda až do nedele 6. augusta. Vyhradený je zábave, oddychu a tancu v nadmorskej výške 1 285 metrov.

Organizátori očakávajú tento rok rekordnú návštevnosť, vlani navštívilo podujatie počas štyroch dní 37-tisíc návštevníkov. „Deti sa môžu tešiť na desať animačných stanovíšť zameraných na postreh, pamäť, presnosť a pohyb medveďov, na nafukovaciu lezeckú stenu, lanové prekážky, veľkú nafukovaciu hru šípky, lezeckú sieť medzi stromami alebo na stanovište s názvom Ako sa hrabe medveď v kontajneri,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Denne čaká na návštevníkov kombinácia divadelnej, hudobnej a športovej zábavy, dnešný program sa začína o 11:00.

Tanečná škola Umeleckého súboru Lúčnica preverí od 2. do 4. augusta pohybovú zdatnosť detských návštevníkov. Tešiť sa môžu aj na Divadlo Komika a predstavenie Cisárove nové šaty, na Nové divadlo Nitra a predstavenie Kozliatka a vlk, ďalej na Detský folklórny súbor Železiarik či vystúpenie Z pesničky do pesničky od Základnej umeleckej školy V. Urbana v Košiciach a na skupinu Deti a Jaro Gažo.

O zábavu sa postará aj Divadlo Maškrta, Vintage Cirkus, Divadlo Piki, časť z muzikálu Mačky s vynikajúcimi tanečníkmi zo známeho CreeDance, vystúpi aj SĽUK s predstavením Gašparko, Divadlo na doske, Divadlo hudby a divadelný súbor Veselá kopa z Palárikova. Záver bude patriť humorným hudobníkom z Funny Fellows. Aj tento rok platí, že deti, ktoré si so sebou na festival prinesú plyšového medvedíka, dostanú milý darček.

Tatranské podujatie čaká každoročná skúška v podobe bezproblémového zvládnutia dopravnej situácie. „Aj tento rok sme v úzkej komunikácii s mestskou a dopravnou políciou. Pre návštevníkov je pripravených štrnásť parkovacích plôch vyznačených na prehľadnej mapke k organizácii dopravy počas Medvedích dní zverejnenej na internetových stránkach vt.sk a regiontatry.sk. Takisto sú pripravené dočasné dopravné značenia, ako aj zmena organizácie dopravy v Starom Smokovci,“ uviedol Martin Šabľa z TMR, ktorý stojí za myšlienkou Medvedích dní.

Na festival bude nepretržite a podľa potreby jazdiť pozemná lanovka zo Starého Smokovca na Hrebienok. Peší návštevníci môžu využiť na prechádzku značkovaný chodník alebo príjazdovú komunikáciu.

Organizátori festivalu sa snažia každý rok prísť s vylepšenou programovou ponukou, prispôsobujú ju najmä detskému návštevníkovi. „Od začiatku sme si ako organizátori stanovili tri priority tohto podujatia a to, že vytvoríme zábavné podujatie, vždy sa budeme starať o pohodlie a bezpečnosť našich návštevníkov a zanecháme priestor v čistom stave a v maximálnom poriadku,“ doplnil Šabľa. Partnermi podujatia sú mesto Vysoké Tatry, Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry a ďalší.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy