Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vytiahnite dáždniky, počasie sa v najbližších dňoch poriadne zmení
Zdielať na

Vytiahnite dáždniky, počasie sa v najbližších dňoch poriadne zmení

BRATISLAVA / V noci na východe krajiny zaburácalo, zablýskalo sa a popršalo, lokálne aj výdatne. Cez naše územie prechádzal zvlnený studený front a za ním, v tyle tlakovej níže nad Poľskom k nám začal prúdiť chladný morský vzduch. Čo to bude znamenať pre naše ďalšie počasie?

V utorok určite aj so svetrom, či mikinou a dáždnik po ruke! Bude prevažovať oblačná až zamračená obloha. Počítajte so zrážkami na mnohých miestach, ale na východe ich bude viac, budú aj výdatné a budú sa vyskytovať aj búrky. Na západe budú postupne zrážky ustávať a bude sa aj zmenšovať oblačnosť. Bude chladnejšie ako v minulých dňoch, zväčša 19 až 25, ale na severe okolo 17°C.Vietor od severozápadu do 30, v nárazoch okolo 50 km/h. Vietor bude ešte umocňovať pocit chladu.

V ďalších dňoch sa studený vzduch u nás ešte chvíľu zdrží. Umožní nám pospať si z utorka na stredu, v stredu cez deň bude polooblačno až oblačno, miestami naďalej prehánky a teplota od 18 na severe po 25 na juhu. Stále vietor od severozápadu do 30 km/h.

Vo štvrtok začne od západu oblakov pribúdať, postupne opäť viac zrážok, teplota na západe od 18 do 22, vo východnej polovici od 22 do 26 °C. Vyzerá to tak, že väčšia časť tohto týždňa bude v chladnejšom, vlhšom vzduchu, ale bez obáv, prázdniny majú pre nás pripravené ešte poriadne horúce dni. Viac na najlepšom počasí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy