Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Deťom vystaveným násiliu pomáha Náruč
Zdielať na

Deťom vystaveným násiliu pomáha Náruč

KYSUCE / Kysuckým rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii, ponúka pomocnú ruku Náruč z Čadce. Toto občianske združenie dokáže zariadiť pomoc rôznych odborníkov a postarať sa o bezpečie pre deti, ktoré sú vystavené násiliu.

Občianske združenie organizuje aj akcie, na ktorých môžu spolu s rodičmi aspoň na chvíľu zabudnúť na svoje problémy. Jednodňový tábor v kysuckej prírode tak odpútal myšlienky detí aj rodičov od ich každodenných starostí.  "Je pre nich určite dobre, keď zažijú aj normálne správanie, ako by spolu ľudia mali vychádzať, bez násilia," uviedol podnikateľ Stano Haviar.

Na deti dozerali sociálni pracovníci a dobrovoľníci. Vyhľadávajú ich rodiny s rôznymi problémami, napríklad tie, ktoré sa stretávajú s fyzickým alebo psychickým týraním. 

"Pokiaľ je súhra finančnej pomoci týmto rodinám a dostupného bezplatného poradenstva tak sa rodina vie naozaj posunúť," povedala riaditeľka nadácie J&T Gabriela Cabanová. Deti teda nemusia skončiť v detskom domove. Podpora od nadácie prichádza od roku 2012. Zabezpečujú sociálne i právne poradenstvo. Pomáhajú tiež ľuďom, ktorí nemajú peniaze na prežitie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy