Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Búrka v Snine spôsobila obyvateľom nemalé problémy
Zdielať na

Búrka v Snine spôsobila obyvateľom nemalé problémy

SNINA / Počas silnej búrky vyzerala hlavná ulica v Snine ako rieka. Voda sa ulicou valila takou silou, že na niektorých miestach roztrhlo asfalt. Ľudia zachraňovali domy a zasahovať museli aj ťažké mechanizmy, hasiči a policajti.

Voda sa valila takou silou, že ničila aj asfalt. "Volala som 112, no povedali mi, že čo hasiči urobia s takou vodou. Ani ju neodčerpajú, ani nič," uviedla jedna z obyvateliek Sniny. 

Niektorí sa snažili nanosiť kamene, aby aspoň nejako predišli škodám. Medzi obyvateľmi však vládla nervozita. Problémy s vodou pri takých búrkach už dobre poznajú. "Koľkokrát príde dážď, toľkokrát tu máme takú vodu, také záplavy. Pán primátor ani r*ť nedvihne, aby sa tu prišiel pozrieť, mesto, poslanci na to kašlú, hlavne, že dane platíme," povedal ďalší rozhorčený obyvateľ. 

Primátor však myslí, že s pomocou hasičov sa situácia dá zvládnuť. "Voda steká z polí a z kopca. Nastupujú mechanizmy, v teréne sú hasiči, je dobrá súčinnosť, predpokladám, že to čoskoro zvládneme," uviedol primátor Štefan Miľovčík. 

Množstvo vody, nánosy bahna, trávy a konárov vyplavilo aj na hlavnú cestu na výjazde zo Sniny. Premávku tam dokonca musela riadiť polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy