Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Anonym nahlásil bomby na slovenských letiskách
Zdielať na

Anonym nahlásil bomby na slovenských letiskách

NITRA/KOŠICE / Policajti prehľadávali letisko v nitrianskej časti Janíkovce, rovnako ako letisko v Košiciach. Práve tam anonym nahlásil bombu. Policajti sa zatiaľ k situácii na oboch letiskách nevyjadrujú.

Na košické letisko zatiaľ neznámy páchateľ písomne doručil bombovú hrozbu. Cestujúcich na letisku nebolo nutné evakuovať. Odletová aj príletová časť bola v plnej prevádzke. Na letisku bolo len niekoľko policajtov so špeciálnym vybavením. 

Tak ako v prípadoch bombových vyhrážok v budovách súdov či v bankových inštitúciách , aj tento raz išlo o poplašnú správu. Bombu ani žiadnu inú výbušninu policajti na letisku nenašli. Prevádzka letiska sa však k prípadu nevyjadruje. "Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania bližšie informácie poskytovať nemôžeme," uvádza Juraj Tóth, marketingový manažér košického letiska. 

Policajti prehľadávali aj letisko v Janíkovciach. Na letisko prišli dopoludnia, prezreli ho a o tom, že by sa niekde mala nachádzať bomba informovali aj technikov, ktorí opravovali lietadlá. Medzinárodné letisko, na ktorom pristávajú menšie lietadlá po kontrole opäť otvorili bez toho, aby niečo našli. 

To či nahlásenie bomby na košickom letisku nejakým spôsobom súviselo s kontrolou na letisku nitrianskom,nám polícia nepotvrdila ani nepoprela. Prezídium policajného zboru sa však prípadom zaoberá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy