Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Východným Slovenskom sa prehnala silná búrka. Zrušiť museli aj Miss Domaša
Zdielať na

Východným Slovenskom sa prehnala silná búrka. Zrušiť museli aj Miss Domaša

Zdroj: noviny.sk

DOMAŠA / Východom Slovenska sa včera prehnala silná búrka. Na niektorých miestach lámala stromy, na Domaši pre ňu museli zrušiť tamojšiu Miss. Bočný silný vietor v kombinácii s lejakom im kompletne zamočili techniku. Z bezpečnostných dôvodov museli ustúpiť prírode. Podľa niektorých svedkov sa búrkové mračná podobali supercele.

Na fotke to vyzerá ako krásne prírodné divadlo. No chatári z Dobrej na Domaši už vtedy tušili že to nebude iba taká normálna letná búrka.

Búrkové mračná sa tiahli ponad Domašu. Z Dobrej smerom na Valkov. Práve v tých chvíľach sa začala voľba novej Miss Domaša pre rok 2017.

Celé to netrvalo dlho. Maximálne desať minút. Mračná ale so sebou priniesli silný vietor. K tomu sa pridal intenzívny lejak.

"Začalo sa predstavovanie dievčat na pódiu. Bola to prvá disciplína a potom to prišlo, niečo také, čo sme vôbec nečakali," hovorí hlavný organizátor podujatia, Rudo Voit. 

Počasie ich potrápilo už vlani. Do poslednej chvíle nebolo isté či Misska vôbec začne. Aspoň vtedy sa našťastie počasie umúdrilo.

Teraz to však bolo omnoho vážnejšie preto sa rozhodli voči prírode na ustúp.

"Svetelná technika, zvuková, bola absolútne mokrá a za takýchto podmienok každý rozumný človek povie, že to nie je jednoducho možné, bezpečnosť je nadovšetko," dodáva Voit. 

Organizátori začali baliť. Bude im to trvať asi jeden deň. Tým, ktorí stáli pod pódiom odkazujú, že Misska bude v náhradnom termíne.

Supercela na východe vyčíňala pred niekoľkými dňami. V Prešove napáchala nemalé škody. Meteorológ hovorí, že to na Domaši bola silná letná búrka. A tak sa zdá, že toto leto ešte môže byť zaujímavé.

"Bola to silná búrka, tak ako sa často vyskytovali aj v minulosti. My žijeme v dobe, keď tie búrky sú častejšie také silné," myslí si meteorológ, Peter Jurčovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy