Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Piati mladí ľudia sa vracali z festivalu, havarovali na diaľnici
Zdielať na

Piati mladí ľudia sa vracali z festivalu, havarovali na diaľnici

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na diaľnici D1 pri Piešťanoch sa v nedeľu na poludnie vytvorili niekoľko kilometrové kolóny. Dôvodom bola vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa auto vo veľkej rýchlosti prevrátilo na strechu. Viezlo sa v ňom päť mladých ľudí, ktorí sa vracali z hudobného festivalu.

Tridsaťstupňové horúčavy, únava a do toho ladenie rádia vo veľkej rýchlosti. Mladý vodič z Bratislavy nezvládol riadenie vozidla na diaľnici D1 pri obci Lúka. 

"Vodič osobného auta sa pravdepodobne nevenoval riadeniu vozidla, zišiel mimo cestu a následne sa prevrátil na strechu,“ uviedol pre TV JOJ hovorca polície Pavol Kudlička.

Šťastie v nešťastí

Šťastím bolo, že sa okolo jazdiaci vodiči na preplnenej diaľnici dokázali neovládateľnému vozidlu vyhnúť. K prevrátenému autu plného mladých ľudí vyrazili všetky záchranné zložky z Nového Mesta nad Váhom.

"Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že piati účastníci v aute prevráteného na streche boli už všetci mimo vozidla na kraji diaľnice. Do príchodu vozidiel záchrannej služby sme pomáhali a asistovali pri zranených," uviedol veliteľ hasičského zásahu Radoslav Pavlík.

Skončili v nemocnici

Partia piatich mladých Bratislavčanov sa vracala z najväčšieho festivalu na Slovensku. Tri dievčatá a vodiča odviezli sanitkami na ošetrenie do najbližších nemocníc. Našťastie, ich zranenia nie sú vážne. Podľa policajného hovorcu Pavla Kudličku, použitie alkoholu u vodiča policajti nezistili.

V dôsledku nehody sa na diaľnici D1 vytvorila viac ako päť kilometrov dlhá kolóna. Išlo prevažne o návštevníkov festivalu v Trenčíne, ktorí sa vracali späť do Bratislavy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy