Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
V Dubovej horí skládka odpadu. Na mieste už zasahujú hasiči
Zdielať na

V Dubovej horí skládka odpadu. Na mieste už zasahujú hasiči

BRATISLAVA / Pezinskí, bratislavskí, malackí hasiči a členovia dobrovoľných hasičských zborov Častá, Budmerice, Modra, Šenkvice zasahujú pri požiari skládky odpadov v katastri obce Dubová. Na mieste zasahuje 10 kusov hasičských cisterien, 18 príslušníkov a 10 členov dobrovoľných hasičských zborov.

Takmer 40 chlapov malo plné ruky práce s požiarom, ktorý bolo vidieť zo vzdialenosti niekoľkých kilometrov.

Približne dvadsať metrov vysoká kopa odpadu sa podľa predbežných odhadov samovznietila. Vysoké denné teploty, sklo a rôzne horľaviny v odpade sa často na podobných skládkach vznietia. Za ostatné obdobie už mali hasiči na celom Slovensku kopec práce s podobnými požiarmi.

"Zasahovali sme od 7:45 ráno. Bolo tu 39 príslušníkov, 13 druhov techniky. Ako profesionálnych, tak aj dobrovoľných hasičov," hovorí veliteľ zásahu, Rastislav Kalman. 

Na mieste sa niekoľkokrát otočili hasiči z Pezinka, Bratislavy, Malaciek, ale aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z obcí Častá, Budmerice, Modra a Šenkvice. Vzhľadom k obrovskej ploche mali čo robiť.

"Zo začiatku sme najprv vykonali sme začali sme hasiť najprv vodou. Zamestannec firmy musel poskytnúť nákladné vozidlá a nakladače na zeminu, ktorou sa celé to požiarisko zasýpa. Stlmili sme vodou požiar," dodáva Kalman. 

Viac o požiare skládky odpadu si môžete pozrieť v reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy