Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pes uhryzol do hlavy iba dvojročné dievčatko
Zdielať na

Pes uhryzol do hlavy iba dvojročné dievčatko

Archívna reportáž

NOVÉ ZÁMKY / Iba dvojročné dievčatko pohrýzol v pondelok popoludní pes. Dostalo sa do blízkosti Staffordského teriéra uviazaného pri plote. Pes dievčatko z neznámych dôvodov napadol, a uhryzol do hlavy. Dieťa museli vrtuľníkom previezť do nemocnice v Bratislave.

Mladá rodinka sa do Palárikova v okrese Nové Zámky presťahovala len nedávno. Psa nemali. Mal ho ale strýko dvojročnej Dominiky, ktorý k nim prišiel na návštevu. Psa na dvore, kde sa zrejme hralo aj dievčatko, priviazal o plot. Keď sa dostala do jeho blízkosti, pes dieťa uhryzol do pravej zadnej časti hlavičky a ucha.

"Dvojročné dievčatko bolo po stabilizovaní s otvorenými ranami v oblasti hlavy letecky transportované do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave," informoval hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel.  Podľa našich informácií bolo potrebné vykonať plastiku na hlavičke dievčatka. 

Psa, ktorého osud je zatiaľ otázny, polícia odviezla na vyšetrenie k veterinárovi. Kým sa na základe výsledkov potvrdí, že netrpí žiadnym ochorením, majiteľ ho musí držať doma v karanténe minimálne 15 dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy