Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V piatok sa začali prázdniny. Ráno sa rozdávali vysvedčenia
Zdielať na

V piatok sa začali prázdniny. Ráno sa rozdávali vysvedčenia

BRATISLAVA / V piatok začali prázdniny 670 tisíc žiakom na základných a stredných školách, ktorí si ráno prevzali koncoročné vysvedčenia. Začína sa pre nich čas sladkého ničnerobenia až do 4. septembra, keď opäť zasadnú do školských lavíc.

Kvetiny, bonboniéry pre pani učiteľky ale aj očakávanie, čo sa objaví na vysvedčení. Či už záver s vyznamenaním alebo sa sem tam objaví aj horšia známka, každé vysvedčenie treba odložiť do šuflíka. Za dobré známky a celoročné snaženie patrí aj odmena. Mnohých pracujúcich rodičov však zároveň čaká aj neľahká úloha - ako naplánovať prázdniny, ktorých sa mnohé deti už nevedia dočkať.

Na základe údajov zo zápisov ministerstvo školstva predpokladá, že v školskom roku 2017/2018 do školských lavíc v základných školách (okrem špeciálnych tried) prvýkrát zasadne približne 51 500 prvákov. Spolu s opakujúcimi prvákmi, ktorých je približne 3 500, a so žiakmi postupujúcimi z nultého ročníka, ktorých je tiež približne 3 500, by malo byť v prvých triedach základných škôl približne 58 500 prvákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy