Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico: Verte skúsenému Róbertovi
Zdielať na

Fico: Verte skúsenému Róbertovi

DVORANY NAD ŽITAVOU / V pondelok sa odohrala celoslovenská udalosť Dni poľa, na ktorej asi päťdesiat množiteľov a šľachtiteľov predstavilo najmodernejšie trendy poľnohospodárskej techniky, chovné zvieratá a rôzne odrody. Zúčastnili sa aj politici, medzi nimi aj premiér Robert Fico.

"Karol Róbert z Anjou, Uhorský kráľ má nádherné krédo – Crédo Roberto Experto – verte skúsenému Róbertovi, ale keďže sme na poľnohospodárskej výstave, zakričím, Crédo Stanislav Experto ďakujem," týmito slovami ukončil Fico svoj príhovor, ktorým zahájil udalosť. 

Dni poľa

Dni poľa sa už po šiestykrát konali priamo na poliach exministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka. Jeho Gazdovský dvor by mal byť podľa premiéra vzorom pre všetkých. Na 30 hektároch vedľa Dvorov nad Žitavou predstavili novinky, ktoré sa na Slovensku ešte nikdy nepestovali. 

Okrem techniky sa na rad dostali aj prezentácia odrôd. "Asi 170 odrôd poľnohospodárskych plodín sú tu prezentované úplne po prvýkrát mnohí pestovatelia ich ešte nikdy nevideli," predstavil udalosť organizátor Martin Sedláček. 

Fico ľutuje

"Mňa naozaj mrzí, že sme krajina, ktorá dováža produkty, ktoré sme historicky vždy boli schopní sami vyrábať," vyhlásil premiér. Tohto výroku sa hneď chytil Alojz Hlina, predseda KDH, ktorý tvrdí, že za vlády Roberta Fica sa najúrodnejšie polia Slovenska zmenili na betónové haly. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy