Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasiči zachraňovali jedenásťročného labradora. Z kanalizačnej šachty nedokázal vyskočiť
Zdielať na

Hasiči zachraňovali jedenásťročného labradora. Z kanalizačnej šachty nedokázal vyskočiť

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Jedenásťročného labradora menom Sultán museli vo štvrtok zachraňovať hasiči. Pri svojich potulkách spadol do kanalizačnej šachty v blízkosti kaštieľa v Okoličnom. Jama síce nebola veľká, ale starý pes už nemal dosť síl, aby sa z pasce dostal sám.

Sultána našiel správca kaštieľa, ktorý v okolí kosil trávu, keď zrazu počul skučanie. "Nemal sa kde odraziť, to je hotová pasca," povedal správca Vincent Višňan.

Zo šachty sa snažil dostať niekoľko dní, ale vlastné sily mu nestačili. Prednými labkami dokonca udupal trávu. Správca sa obával, že by ho vystrašený pes mohol uhryznúť, tak privolal pomoc. Hasiči po príchode dali labradorovi najprv napiť. Ten im bol vďačný za pomoc a so svojimi záchrancami spolupracoval. 

"Psík bol vyslobodený pomocou popruhov príslušníkmi Hasičského záchranného zboru. Bol bez zranenia, bol len dehydrovaný, potom psíka odovzdali majiteľovi, ktorého vypátrali v blízkom okolí," uviedol hovorca Igor Petra, zástupca náčelníka mestskej polície. Majiteľa by ani nenapadlo, že by mohol byť v šachte. Cez vysokú trávu ju nebolo vidno. Hasičom je tak vďačný jak psík, tak aj majiteľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy