Zatiahnuté
20°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aj slovenskí právnici majú svojho Oscara. Víťazi prezradili recept na úspech
Zdielať na

Aj slovenskí právnici majú svojho Oscara. Víťazi prezradili recept na úspech

BRATISLAVA / Herci majú svojich Oscarov a speváci hneď niekoľko hudobných ocenení. Nielen tieto profesie si však zaslúžia ceny. Svojho Oscara majú aj slovenskí právnici. Pre úspešné právnické firmy nie sú odmenou iba vyhraté prípady, ale aj ocenenie od odborníkov a klientov - Právnická firma roka. V roku 2017 sa týmto titulom môže pochváliť 13 spoločností. Čo sa skrýva za ich úspechom?

Viaceré advokátske kancelárie obhajovali svoje pozície už po niekoľkýkrát. Právnickou firmou roka pre domácu advokátsku kanceláriu sa už po piatykrát za päťročné trvanie súťaže stala firma Ružička Csekes.

"Podarilo sa to sústredenou snahou, tlakom na kvalitu, na stabilitu produkcie a súdržnosťou kolektívu," uviedol Jaroslav Ružička z tejto ocenenej právnickej firmy.

Hodnotenie

Právna zložitosť, náročnosť, spoločenský dosah, význam pre lokálnu justíciu alebo legislatívu. Aj toto sa hodnotilo v jednotlivých kategóriách ako je bankovníctvo a financie, daňové právo, trestné právo alebo developerské projetky a nehnuteľnosti.

"Druhú zložku hodnotenia tvoria hodnotitelia zo slovenského biznisu, verejnej sféry a z akademického sveta. Táto porota sa pozerá hlavne na všeobecnú spokojnosť, povedomie kancelárie a silu značky na trhu," vysvetlil postup hodnotenia právnických firiem spoluorganizátor súťaže Miroslav Chochola.

Najlepší odborníci

Právnická firma Relevans vyhrala až v dvoch kategóriách. Okrem toho, takmer všade kde sa dalo, zozbierala ocenenie ako najviac odporúčaná právnická kancelária.

"Od samého začiatku sa snažíme vybrať najkvalitnejších odborníkov zo Slovenska. Potom je to o tvrdej práci a ochote neustále sa vzdelávať," prezradil tajomstvo úspechu Alexander Kadela z advokátskej kancelárie Relevans.

Dôležitá je kondička

Prvenstvo sa obhajovalo aj v kategórii medzinárodná advokátska kancelária. Ako prezradil Renatus Kollar z právnickej firmy Allen & Overy Bratislava, každý rok otvárajú nové špecializácie. Tento rok to bolo arbitrážne krídlo, ktoré z Bratislavy robí regionálne arbitráže podľa anglického práva.

Nielen pracovitosťou sa tie najlepšie advokátske kancelárie udržiavajú v dobrej kondícii. "Fyzická kondička je dôležitá, treba chodiť do posilňovne. Dôležitá je otvorená empatická komunikácia s ľuďmi, ktorých vidíte každý deň," dodáva Jaroslav Ružička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy