Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predpoveď počasia na sviatky: Čakajú nás veľké zmeny
Zdielať na

Predpoveď počasia na sviatky: Čakajú nás veľké zmeny

BRATISLAVA / Aj keď sme sa ešte v pondelok tešili z príjemného dňa, dnešný utorok už bude vyzerať úplne inak. Začína sa na Slovensku prejavovať veľmi čulá západná cirkulácia. Znamená to, že cez naše územie sa budú presúvať ďalej na východ až juhovýchod jednotlivé studené fronty. Tie budú prinášať veľa oblačnosti, zrážky, na hory aj snehové, ale najmä za nimi k nám vždy vpadne studený vzduch a príjemný jarný charakter počasia sa zmení na sychravo-premenlivý.

Sviatky Veľkej noci budú premenlivé, veterné a chladnejšie, než by sme si priali. Podľa utorkových predpovedných materiálov to vyzerá, že Zelený štvrtok bude s premenlivou, prevažne veľkou oblačnosťou, prechodne, najmä na severe a východe až zamračené.

Na viacerých miestach s prehánkami, ojedinele aj búrkami a veterno. Cez deň bude od 12 do 17, ale na severe a východe miestami iba okolo 10 °C. Vietor od severozápadu do 30, v nárazoch až okolo 55 km/h. Na horách búrlivý vietor. 

Veľký piatok bude premenlivý, miestami s prehánkami. Tie sa budú vyskytovať najmä na severe a východe. Naďalej veterno a teplotný interval sa nezmení, od 12 do 17, na severe okolo 10 °C.
Biela sobota sa javí z dnešných predpovedných materiálov ako polooblačná až oblačná, prehánky iba ojedinele a teplejšia. Denná teplota od 14 do 19, na severe okolo 12 °C.
Veľkonočná nedeľa už zase prinesie veľkú oblačnosť, početné prehánky, vietor a ochladenie na 10 °c na severe 16-17 °C na juhu.
Veľkonočný pondelok prevažne oblačný, s ojedinelými prehánkami, teplotne bez podstatnej zmeny. Zatiaľ to vyzerá tak, že si príroda pripravila pre nás skutočne veľmi premenlivé sviatočné dni. Uvidíme, ako to nakoniec bude. Predpovede budeme upresňovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy