Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ženy za volantom MHD sú žiadané, dopravný podnik by ich prijal viac
Zdielať na

Ženy za volantom MHD sú žiadané, dopravný podnik by ich prijal viac

BRATISLAVA / Ženy za volantom naháňajú nejednému mužovi strach. Vodičky Mestskej hromadnej dopravy sa ale stretávajú skôr s pozitívnymi reakciami, ako s negatívnymi. Bratislavský dopravník podnik by privítal ešte viac zamestnankýň.

Po bratislavských uliciach jazdí 68 vodičiek dopravného podniku. Najviac ich je v električkách, potom v autobusoch a jedna v trolejbuse. "Iné dopravné prostriedky som neskúšala, baví ma autobus, lebo je to väčšia sloboda pohybu, nie som obmedzovaná trolejami a koľajnicami," povedala vodička autobusu Adriana Svoreňová.

Šoférka Adriana denne najazdí 200 kilometrov a do práce chodí vždy upravená. Okrem dobrého vzhľadu cestujúci ocenia aj šoférovanie. "Tí chlapi a mladí jazdia mierne povedané dynamicky, takže lietame niekedy v tých autobusoch. Ženy jazdia s väčším citom," povedal cestujúci. 

Legendou v tomto povolaní je Mária, ktorá tento rok oslávi 90 rokov a patrí jej titul prvej ženy za volantom trolejbusu v Československu. "Tu sa otvárajú dvere, tu je signál. Takto som pridávala plyn. Teraz sú smerovky inde ako v minulosti," povedala Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy