Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia stále vyšetruje smrť muža, ktorého dotrhali zvery
Zdielať na

Polícia stále vyšetruje smrť muža, ktorého dotrhali zvery

BRATISLAVA / Polícia stále vyšetruje prípad mladého muža, ktorého v bratislavskej lokalite Devínske jazero roztrhali zvery. Zatiaľ oficiálne nezverejnila príčinu smrti, neoznačila ani zvieratá, ktoré na muža útočili. Experti ale skúmajú biologické vzorky odobraté z podozrivých psov. Ak útočili, bude podľa špecialistov zložité dokázať ich majiteľovi také zavinenie, ktoré by ho poslalo do väzenia na dlhé roky.

Má polícia v rukách také dôkazy ktoré preukážu, že na mieste tragédie boli psy miestneho podnikateľa? To je otázka, na ktorú zodpovedajú znalci. Tí už pracujú na vzorkách, ktoré veterinári pre potreby vyšetrovania získali od podozrivých psov takmer pred 48 hodinami. 

Napriek tomu, že vyšetrovatelia majiteľa zvierat vypočuli, obvinenie zatiaľ nevzniesli žiadnej osobe. Podľa bývalého šéfa policajných vyšetrovateľov majú kriminalisti v rukách zložité dokazovanie. Musia prepojiť miesto tragédie so psami ktoré momentálne skúmajú znalci, a nie len to. Ak by následne chovateľa chceli obviniť a dostať ho do trestnej sadzby v ktorej hrozí páchateľovi až 5 rokov, musia človeku preukázať aj zavinenie.

A to je komplikovanejšie ako sa nám laikom zdá. A s tým sa zhoduje aj známa špecialistka na trestné právo. Pre skutok usmrtenia v základnej sadzbe hrozia v prípade dokázania viny maximálne 3 roky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy