Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Premiér Fico neprišiel na súd, sudkyňa mu dala pokutu
Zdielať na

Premiér Fico neprišiel na súd, sudkyňa mu dala pokutu

SLOVENSKO. Robert Fico neprišiel v piatok ráno na pojednávanie, kde mal svedčiť ako svedok v kauze, v ktorej je obvinený aktivista Martin Daňo z ohovárania Jána Počiatka. Daňo vyzval exministra dopravy, aby išiel na drogový test. Premiér Fico dostal za nedostavanie sa na pojednávanie poriadkovú pokutu 200 eur, pretože sa neospravedlnil z neúčasti. Informáciu priniesol na svojej webovej stránke Denník N.

Slovenský premiér Robert Fico dostal poriadkovú pokutu 200 eur od sudkyne okresného súdu Bratislava III Ivety Halvoňovej.

Fico sa v piatok ráno nedostavil na pojednávanie, v ktorom mal svedčiť v prípade ohovárania exministra dopravy Jána Počiatka, ktorý zažaloval aktivistu Martina Daňa. Ten vyzval Počiatka, aby išiel na drogový test. Informáciu priniesol Denník N.

Pokuty a nadávky

"Svedok doktor Robert Fico neprítomný. Súd ukladá JUDr. Robertovi Ficovi poriadkovú pokutu 200 eur, a to z dôvodu neprítomnosti na hlavnom pojednávaní, kedy sa neospravedlnil a doručenie má vykázané," nadiktovala sudkyňa do zápisnice. Ospravedlnenie z neúčasti je pritom na súde povinné.

Pokutu udelila sudkyňa aj aktivistovi Martinovi Daňovi. Ten si doniesol na pojednávanie svoju kameru a všetko si natáčal, vyšlo ho to na 500 eur a ďalších 800 eur ho sudkyňa pokutovala za transparent, ktorý mal na krku. Bol na ňom nápis "Každý má právo na sudcu, ktorý v práci nepije". Okrem pokút dala sudkyňa Daňa vyviesť z pojednávacej miestnosti.

Martin Daňo  podal návrh na vylúčenie sudkyňe Ivety Halvoňovej z konania, pretože na ňu podal disciplinárny návrh. Okrem toho sudkyňu urazil a povedal jej, že je hlúpa a alkoholička, píše Denník N vo svojom článku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy