Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Milan Kňažko pre TV JOJ opisuje streľbu vo svojom dome
Zdielať na

Milan Kňažko pre TV JOJ opisuje streľbu vo svojom dome

BRATISLAVA / Milan Kňažko pre TV JOJ opísal streľbu na zlodeja vo svojom dome. Tá sa odohrala v noci z utorka na stredu, kedy sa lupič vkradol do jeho domu pod Slavínom a chcel ukradnúť peniaze a cennosti.

Milan Kňažko vo štvrtok ráno vypovedal na polícii, podľa vlastných slov môže slobodnejšie o celom incidente hovoriť. "V noci som sa zobudil na podozrivé zvuky. Podozrenie sa umocnilo, keď som videl, že sú pootvárané dvere v priestoroch, kde som spal a niekto svieti baterkou v oblasti kuchyne. Išiel som sa tam pozrieť," opisuje incident Milan Kňažko.

"Mal som pocit, že tam môže byť viac ľudí a nevedel som, čo je s manželkou, ktorá spala v inej izbe. Zobral som zbraň a išiel som sa pozrieť," dodáva.

Kňažko zasvietil svetlo a v momente ako sa zlodej otočil, došlo k streľbe. "Mal som podozrenie, že môže byť ozbrojený, tak som trikrát za sebou vystrelil do oblasti nôh. Aj som ho trafil," hovorí. Všetko sa odohralo veľmi rýchlo. "Myslím si, že bol v byte dlhšiu dobu a pootváral mnohé zásuvky v obývačke, v kuchyni, vykradol kabelku manželky, peňaženku, moju peňaženku. Dostal sa do oblasti šatníka," opisuje incident pre TV JOJ.

Trezor si podľa jeho slov otvoril kľúčmi, ktoré ukradol manželke. "Trezor si otvoril a ukradol z neho hotovosť rôznej sumy a rôznej meny," približuje.

Milan Kňažko je držiteľom zbrojeného preukazu nielen na držanie ale aj na nosenie strelnej zbrane. "Nikdy som nevystrelil na človeka ani na zver, iba na strelnici. Strieľať na živý terč nie je moja záľuba," hovorí.

​ Stratil veľa krvi

To, že zlodeja trafil videl podľa stôp krvi v kuchyni a na chodbe, kadiaľ zlodej utekal.

Policajti zlodeja našli v záhrade domu asi tridsať metrov od miesta, kde ho zasiahol. "Ležal tam. Nie preto, že by stratil orientáciu, ale stratil veľa krvi," opisuje Milan Kňažko. Nemohol sa pohybovať, polícia zavolala záchranku. Kňažko na prvotné ošetrenie poskytol obväzy a nožnice, aby mu mohli rozstrihnúť nohavice. "Takíto ľudia patria za mreže. Myslím si, že mnohým ľuďom už ublížil. Napriek tomu som rád, že žije. Nechcel som, aby ohrozil mňa a moju manželku," hovorí.

Manželka spala v inej izbe. Vbehla do kuchyne, keď počula výstrely a hlasný výkrik svojho manžela.

Problémový sused

Na verejnosť prenikli informácie, že v okolí Slavína, kde Milan Kňažko býva, sa pohybujú podozriví ľudia. "Údajne jedného suseda vykradli. A druhým susedom je Bašternák. Ale predpokladám, že "nášho" človeka neokradnú," dodáva Kňažko. Aj keď mal negatívnu skúsenosť, nemá v pláne okolie Slavínu opustiť. Aj napriek problémom z minulosti. "S grázlom, ktorý je môj sused som mal a zrejme aj budem mať problémy, pretože má politickú ochranu a zákony na neho neplatia. Ale ja sa nevzdávam a rozhodne nebudem utekať. Ja si myslím, že v tejto krajine bude raz vládnuť právo a spravodlivosť," dodal Milan Kňažko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy