Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zúfalí majitelia hľadali svojich psov lietadlom, ponúkajú finančnú odmenu
Zdielať na

Zúfalí majitelia hľadali svojich psov lietadlom, ponúkajú finančnú odmenu

NITRA / Nezvyčajne rozsiahle pátranie už niekoľko dní organizuje rodina z Nitry. Zúfalí majitelia sa snažia nájsť dvoch stratených psov. Okrem prehľadávania okolitých dedín a lesov, pátrali po krížencoch už aj zo vzduchu pomocou lietadla.

Nina aj s rodinou všemožnými spôsobmi hľadá stratených psov. Kaili je sučka, ktorú si zobrali pred niekoľkými rokmi z útulku. Pes Sheggy je jej potomkom. V čase ich zmiznutia boli majitelia na lyžovačke. "Sme ich dali vlastne k našej rodine do rodinného domu, boli tam zvyknutí chodiť," povedala Nina Braun, majiteľka psov. Pes so sučkou sa stratili na začiatku januára v Dvoranoch nad Nitrou. "Ušli nám z domu. Jediných svedkov čo máme sú susedia, ktorí ich videli bežať po ulici," povedala Nina Braun.

Rodina sa vrátila z lyžovačky, oslovila 10 obecných úradov, prehľadávali zhruba 30-kilometrové okolie. Obvolali všetky útulky aj veterinárov. "Chodili sme nonstop asi 7 áut, chodilo po trasách pýtali sme sa ľudí, vylepovali sme plagáty na verejných miestach," povedala Nina Braun. Zúfala rodina domácich miláčikov hľadala aj pomocou lietadla, zatiaľ sa ich nájsť nepodarilo. "Možno si niekto pomyslí, že sme šialení. Požiadali sme o pomoc a vzali nás na palubu a sme nadlietavali nad stromami, kríkmi. My nálezcom ponúkame štedrú odmenu. Sú to naši dvaja psíkovia, ktorých chceme mať doma a nemáme," dodala Braun.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy