Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ministerstvo odmieta, že rakety islamistov sú zo Slovenska
Zdielať na

Ministerstvo odmieta, že rakety islamistov sú zo Slovenska

BRATISLAVA / Ministerstvo hospodárstva striktne odmieta, že rakety bojovníkov Islamského štátu pochádzajú zo Slovenska. České centrum investigatívnej žurnalistiky totiž tvrdí, že zbrane, ktoré mali byť u nás zlikvidované skončili v rukách islamských radikálov.

“Chcel by som požiadať všetkých, ktorí sa k tomuto vyjadrujú, aby sme nerobili zo Slovenska banánovú republiku,“ hovorí minister hospodárstva Peter Žiga.

Minister hospodárstva tvrdí, že zo Slovenska, tieto ani im podobné zbrane nikdy nikto nevyviezol. A všetky boli u nás zlikvidované. “Máme aj doklad, aj protokol, aj faktúru,“ dodal.

Podľa oficiálnych dokumentov ministerstva hospodárstva bolo v roku 2005 na základe zmluvy dovezených zo Slovinska na Slovensko takmer 7 000 rakiet. Údaje z oficiálnych listín hovoria o tom, že tu boli všetky rakety zničené. 

“Tých zbraní bolo v bývalej Juhoslávii vyrobených niekoľko tisíc. O tieto zbrane a krajiny ktorých sa to týka neposkytujú žiadne informácie, ale o nich sa nikde nehovorí a nikto o nich nepíše," dodal Peter Žiga.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy