Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ženy išli zbierať šípky, našli štyroch uhynutých psov
Zdielať na

Ženy išli zbierať šípky, našli štyroch uhynutých psov

PARTIZÁNSKE / Štyroch uhynutých psov v kríkoch našli dve ženy medzi obcami Veľké a Malé Kršteňany, v okrese Partizánske. Pravdepodobne ich vyhodil nezodpovedný majiteľ. Ženy zavolali policajtov a tí veterinára. Zvieratá mali poranené predné končatiny. Zaujímavé je, že boli čipované. Zistiť majiteľa by nemal byť problém.

Ženy mali v pláne zbierať šípky. Namiesto toho museli volať policajtov. "Som z diaľky videla, že tam niečo je. Boli tam traja dospelí a jedno mláďa. Policajti povedali, že týrané nie sú. Ale je to divné, že by toľko psov uhynulo" povedala nálezkyňa.

Policajti po príchode na miesto zavolali veterinára. "Majú poranenia, vyzerá to byť na hryzné poranenia na predných končatinách," povedal veterinár Roman Krištín. Človek, ktorý zvieratá vyhodil, sa prerátal. Policajti by ho mali vypátrať v krátkom čase.

"Sú označené mikročipom, takže majiteľ by sa mal dať nájsť na centrálnom registri," dodal veterinár Roman Krištín. "Polícia začala trestné stíhanie pre zločin týrania zvierat," povedala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy