Oblačno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri Banskej Bystrici horel rušeň
Zdielať na

Pri Banskej Bystrici horel rušeň

BANSKÁ BYSTRICA / Horúcu noc majú za sebou v oblasti pri Banskej Bystrici. V ťažko prístupnom teréne nad Harmancom neskoro večer horel rušeň nákladného vlaku. Hasiči k nemu museli vyšliapať asi 300 metrovým strmým zrázom a napojiť systém hadíc, aby tam vôbec dostali vodu na hasenie.

Hasiči vyrážali do terénu asi o jednej ráno. Rušeň začal horieť počas jazdy. Rušňovodič nákladného vlaku spozoroval najskôr dymenie a potom vyšľahli aj plamene. Vlak zastavil na trati v kopcoch neďaleko Harmanca.

Hasiči museli najskôr lokalizovať presné miesto kde sa horiaci rušeň nachádza. K železničnej trati museli vyšliapať hore strmým kopcom. Prebrodili aj potok. Rušňovodič horiaci rušeň odpojil od vlaku aby sa oheň ďalej nešíril a až do príchodu hasičov sa pokúšal plamene hasiť sám. Hore strmému svahu hasiči napojili hadice do 300 metrového hadicového systému, pomocou ktorého dostali vodu k horiacemu rušňu. Hasenie požiaru trvalo niekoľko hodín. Presná príčina ani výška škôd ešte v tejto chvíli známa nie je.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy