Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dominika Cibulková: Prežila som najšťastnejší moment v živote
Zdielať na

Dominika Cibulková: Prežila som najšťastnejší moment v živote

BRATISLAVA, SINGAPUR / Celé Slovensko s napätím sledovalo zápas Dominiky Cibulkovej so svetovou jednotkou Angelikou Kerberovou v Singapure. Dôvod na radosť je obrovský. Dominika zdolala súperku a stala sa tak vôbec prvou Slovenkou, ktorá vyhrala turnaj majsteriek. Tento úspech je pre Slovensko najväčší od čias Miloša Mečířa.

Ešte pred odletom do Singapuru ešte nikto netušil ako sa bude Doninike na turnaji majsteriek dariť. Predtucha Dominika Hrbatého s ktorým sa pred odchodom do Ázie stretla  na letisku sa nakoniec potvrdila. "Mám sen vidieť majsterku sveta na Slovensku," napísal na Facebook Hrbatý.

Tento sen sa splnil nielen Dominikovi, ale aj samotnej Dominike, jej rodičom a celému Slovensku. Na Facebooku je medzi prvými zablahoželal prezident Andrej Kiska.

Výsledok zápasu potešil aj premiéra, ktorý sa ho dozvedel v Bruseli počas svojej zahraničnej pracovnej cesty. "Gratulujem Dominike Cibulkovej. Aj toto je úspech pre Slovensko," povedal. 

Dominika chytila vietor do plachiet už v úvode zápasu a jej súperka na ňu nenašla účinnú zbraň a naša favoritka si svoju bojovnosť udržala až do konca zápasu. Takto vyzerala jej radosť po víťazstve. .Ako sama priznala niektoré momenty zápasu si ani nepamätala.

"Pamätám si iba tú poslednú loptičku a bol to najšťastnejší moment v mojom živote," povedala hneď po zápase. "V prvom rade by som chcel Dominike poblahoželať, je to fantastický obrovský úspech aj Slovenského tenisu," hovorí tenista Karol Kučera.

"Urobila naozaj zázračnú vec, myslím, že jednu z najlepších, čo jedna slovenská tenistka dokázala a zaslúži si to," dodal herec Jozef Vajda, brat trénera Novaka Djokoviča.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy