Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matovičova strana vraj funguje ako súkromná firma, tvrdia aktivisti
Zdielať na

Matovičova strana vraj funguje ako súkromná firma, tvrdia aktivisti

BRATISLAVA / Strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti funguje ako jeho súkromná firma Igora Matoviča. Tvrdia to ľudskoprávni aktivisti, s ktorými má poslanec dlhodobý spor.

“Ja som poslanec, ja som milionár, ja som podnikateľ, ja som nad zákonom," hovorí Peter Weisenbacher, občiansky aktivista.

Takto vyčíta občiansky aktivista poslancovi Igorovi Matovičovi jeho parlamentné a zároveň mimoparlamentné aktivity. Weisenbacher tvrdí, že šéf hnutia Obyčajných ľudí si v parlamente robí čo chce.

Hovorí o tom, že Matovičova strana je postavená výhradne na ňom. Svedčiť o tom majú webové domény strany, či Matovičových spolupracovníkov, ktoré sú registrované na firmu jeho manželky.

“Znepokojujúce na tom je to, že ukazuje ako táto strana funguje, že funguje ako súkromná firma a že je tam jasný presah so súkromným podnikaním,“ hovorí Peter Weisenbacher.

Ľudskoprávni aktivisti tiež vyčítajú Matovičovi, že sám sebe, teda svojej strane prepožičiava značku Obyčajných ľudí, ktorú poslanec duševne vlastní. A tiež sa im nepozdáva financovanie strany, ktoré podľa nich vôbec nie je transparentné.

 Matovič: Kaliňákove prostitútky

Dnešná iniciatíva ľudskoprávnych aktivistov najprv poslanca Igora Matoviča poriadne nahnevala.

“Je mi zle z toho, že prostitútky kaliňákove mám komentovať,“ hovorí Igor Matovič

Neskôr už ale zareagoval s chladnou hlavou.

“Stránku obyčajníľudia.sk vlastní naša rodinná firma Regionpress s.r.o. a ročne cca 15 eur stojí ten webhosting refakturujeme na našu politickú stranu,“ hovorí Igor Matovič.

Matovič obhajuje aj prenájom ochrannej známky Obyčajných ľudí, ktoré má bezodplatne prepožičiavať strane. Hovorí tiež o tom, že financovanie strany je absolútne prehľadné.

Matovič chce žalovať

“Z príspevku ktorý sme dostali pred ôsmimi mesiacmi za tieto voľby sme neminuli ani jedno euro, stále žijeme z toho predošlého príspevku lebo nemíňame na rôzne večierky, slávnostné večere,“ hovorí Igor Matovič.

Vyzerá to teda tak, že táto dnešná slovná prestrelka skončí na súde. Matovič však v tomto prípade jemu netypicky bude na strane žalobcu.

“Je to bohapusté klamstvo za čo týchto aktivistov platených Smerom určite zažalujem,“ hovorí Igor Matovič.

“Je nám jedno, ktorá je to strana, my by sme chceli, aby všetky strany dodržiavali zákon,“ dodáva aktivista.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy