Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Michal tvrdí, že ho policajti šikanujú pre sťažnosť, oni majú iný názor
Zdielať na

Michal tvrdí, že ho policajti šikanujú pre sťažnosť, oni majú iný názor

KOŠICE / Michal tvrdí, že si policajtov znepriatelil obyčajnou sťažnosťou a teraz nemôže prejsť autom ani pár kilometrov bez toho, aby ho nezastavili. Naposledy od neho policajti žiadali doklady od auta, keď bolo zaparkované a zadržali mu evidenčné čísla. Lenže polícia má úplne iný názor.

"Pre policajnú šikanu sme išli na STK za 3 mesiace dvakrát," hovorí Košičan Michal. Bude musieť ísť aj tretíkrát, lebo mu zobrali značky.

Podľa mladého vodiča je to následok konfliktu jeho hendikepovanej matky s policajtmi. Spôsob pomsty si mali podľa neho vybrať auto, ktorým je prepravuje. "Je onkologickou pacientkou, to auto používame ako dopravu do zdravotníckych zariadení," vysvetľuje Michal. 

"Za komunistov som nič také nezažila," hovorí Michalova mama Helena. Michal ďalej hovorí, že minulý týždeň na parkovisku zastala policajná hliadka a začala všetko kontrolovať. "Či som pil napríklad a keď všetko skontroloval a nič sa nenašlo, tak, vraj pneumatika nemá rozmer a vzali mi ŠPZ," hovorí Michal.

Odobraný vodičák

Policajti ho podľa jeho slov zastavili účelovo. "Spomínanú udalosť evidujeme avšak s odlišným obsahom," informuje hovorkyňa košickej polície Jana Mésarová. Policajti ho spozorovali potom, čo sa im nepáčila jeho jazda a začali kontrolovať ihneď na parkovisku. "Ak správny orgán uzná túto osobu vinnú, do jeho karty vodiča pribudne už 19. záznam," dodáva hovorkyňa polície. 

"Je to obmedzovanie osobnej slobody," myslí si Helena. Polícii je Michal dobre známy a tvrdia, že nejde o neviniatko. "Vodičský preukaz bol vodičovi odobraný v júli tohto roka políciou Českej republiky za jazdu pod vplyvom návykovej látky," hovorí Mésarová. 

Helena tvrdí, že k nim policajti chodia ako na klavír, a to len preto, že sa na nich v minulosti sťažovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy