Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Ukrajinec s dvomi promile havaroval na Záhorí, jeho spolujazdkyňa nehodu neprežila
Zdielať na

Ukrajinec s dvomi promile havaroval na Záhorí, jeho spolujazdkyňa nehodu neprežila

MALACKY / Na Záhorí pod Malými Karpatmi zomrela 44-ročná žena. Jej smrť spôsobil vodič, ktorý si za volant auta sadol opitý a nezvládol zákrutu. Jemu sa nič vážne nestalo.

K nehode na ceste medzi obcami Plavecké Podhradie a Plavecký Mikuláš prišlo krátko po jednej hodine popoludní. Štyridsaťtriročný vodič z Ukrajiny potom, ako prešiel ľavotočivú zákrutu stratil nad vozidlom kontrolu a vošiel do priekopy. Tou išiel ešte niekoľko metrov a následne sa vozidlo prevrátilo. V aute sedela aj 44-ročná žena z okresu Malacky, ktorá utrpela zranenia nezlučiteľné so životom. "Vodič utrpel poranenia ramena a hrudníka a bol transportovaný do nemocnice v Malackách," povedal hovorca záchranárov Boris Chmel. Vodič napriek tomu, že neutrpel žiadne viditeľné vonkajšie zranenia, záchranári ho previezli do nemocnice na kompletné vyšetrenie.

Policajti na potrebnú dobu cestu uzavreli. Pri dychovej skúške zistili, že muž si sadol za volant opitý. "Pri dychovej skúške nafúkal 0,86mg/l alkoholu v dychu, opakovane 0,84 mg/l alkoholu v dychu," informuje bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. V Prepočte vodič nafúkal takmer dve promile. Vyšetrovateľ policajného zboru už začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy