Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dráma v Krompachoch, muž sa zamkol v byte a pustil plyn
Zdielať na

Dráma v Krompachoch, muž sa zamkol v byte a pustil plyn

KROMPACHY / Zatvorené dvere aj okná a pustený plyn v byte. Takto to vyzeralo na krompašskom sídlisku. O drámu v bytovke sa postaral 52-ročný Jozef. Vďaka rýchlemu zákroku policajtov nedošlo k výbuchu.

Policajná hliadka sa ponáhľala do krompašskej bytovky, kde sa Jozef zamkol v byte a nechcel nikomu otvoriť dvere. "Muž odmietol otvoriť dvere rodinným príslušníkom ako aj privolanej policajnej hliadke. Dvere otvoril až na naliehanie svojej dcéry," povedal košický policajný hovorca Alexander Szabó.  

Hrozil výbuch

Plyn bol cítiť na celej chodbe v bytovke, podľa slov exmanželky za to môže alkohol a žiarlivosť. V čase, keď muž pustil sporák, mal byť opitý. "Zakročujúci policajti vstúpili do bytu a mužovi zabránili pripáliť si cigaretu," povedal Szabó. Existovala možnosť, že plyn bol nahromaždený vo väčšom množstve a hrozila explózia a prípadný výbuch, alebo požiar by tak ohrozil obyvateľov tridsiatich bytov. "Čím ľudí vydal do nebezpečenstva smrti, ťažkej ujmy na zdraví a ohrozil cudzí majetok," dodal Szabó.

Policajný vyšetrovateľ Jozefa obvinil zo zločinu všeobného ohrozenia. Tiež spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Muž po tomto čine skončil vo väzbe. Za všeobecné ohrozenie mu hrozí 10-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy