Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prešovu veľmi chýba obchvat mesta, na diaľnici semafor
Zdielať na

Prešovu veľmi chýba obchvat mesta, na diaľnici semafor

PREŠOV / Dopravná situácia v treťom najväčšom meste na Slovensku vyzerá vždy ráno a popoludní v špičke ako pred kolapsom. Zdá sa však že sa ľady začínajú reálne hýbať. Zhotoviteľ si už prevzal stavenisko, na ktorom by sa mala dokončiť križovatka, z ktorej bude začínať obchvat. Ten mesto Prešov totiž napriek sľubom niekoľkých vlád doteraz nemá.

Už aj niektorým politikom mrzne úsmev na tvári pri otázke kedyže to pôjde prvé auto po diaľnici z Košíc do Bratislavy. No zdá sa že ešte to potrvá napríklad taký Prešov doteraz nemá obchvat ale pri výjazde z mesta váš čaká svetelné čudo.

Semafor pred výjazdom na diaľnicu. Tak to je európska rarita. V týchto dňoch už začali práce na dobudovaní križovatky. Semafor ma svoje dni zrátané.

Križovatka to je len začiatok. Obchvat tretieho najväčšieho mesta má mať bezmála 8 kilometrov a má spojiť Prešov západ a Prešov Juh za takmer 360 miliónov eur. Jeho súčasťou bude aj dvojrúrový tunel Prešov.

Kolóny, kolóny a ešte raz kolóny. Toto tu je dennodenná realita pokoj azda len cez víkendy počas štátnych a cirkevných sviatkov. Ale v pracovné dni to chce riadnu dávku trpezlivosti.

Takto to vidí aj mobilná aplikácia. Červená a oranžová farba označuje kolóny a zdržania. Na porovnanie v susedných Košiciach, kde už o obchvate čo to počuli a videli, je to na neporovnanie. V Prešove si zatiaľ vodiči obzerajú čo robotníci stihli urobiť.

Obchvat vraj nepomôže

Už pomaly zľudovelo to že z Košíc do Prešova sa dostanete za dobrú pol hodinku No potom cez Prešov smer na Poprad v tých najexponovanejších časoch si prirátajte dobrú aj hodinku. A to ste sa dostali akurát tak za mesto.

Pesimistické hlasy sa však ozývajú že Prešovu nepomôže ani chystaný obchvat. Tranzit ide aj na iné smery a tie trpia ľudia v širšom centre i na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy